آبکاری طلا و نقره

آبکاری طلا و نقره مرحله آخر ساخت است ، یک لایه درخشان و مقاوم بر روی فلزات قرار می گیرد در ادامه به بررسی ابکاری سفید ( سیلور ) ، زرد ( طلایی) و رزگلد می پردازیم.

آبکاری طلا و نقره

ایرن مرحله را به اصطلاح مرحله فینیشینگ و یا همان پایان کار فرآیند ساخت و ساز زیورآلات طلاو نقره می نامند ، در رشته سازندگی طلا و جواهر و همچنین اکسسوری این مرحله جزو مراحل مهم است چرا که ارتباط مستقیم با زیبایی و درخشندگی زیورآلات دارد.

اکسسوری ها هر چند هم که زیبا ساخته شده باشند اگر ابکاری انجام شده بر روی آن ها بی کیفیت و یا کدر باشد هیچ زمان به چشم نمی آیند و نگاه ها را به خود جذب  نمی کنند.

انواع آبکاری

آبکاری های اصلی شامل فلزات طلا و رودیوم می باشد که دارای رنگ طلایی یا زرد درخشان در فلز طلا و رنگ سفید یا سیلورری در فلز رودیوم است. در هر دو آبکاری فلزات خالص ۹۹ درصد هستند

آبکاری طلا

ابکاری طلا یعنی وقتی قرار گرفتن یک لایه ی نازک طلا به ضخامت دو میکرون بر روی سطح کار که اگر با دقت انجام نشود کدر و بی روح می شود.ابکاری

آبکاری رودیوم

قیمت فلز رودیوم چندین برابر طلای ۱۸ عیار است، آبکاری رودیوم که سطحی سفید و درخشان بر روی فلزات را می سازد ، به اصطلاح عوام به این نوع آبکاری طلاسفیدگفته می شود.

جنس اصلی جواهرات طلاسفید همان طلای ۱۸ عیار است اما یک لایه سفید با فلز رودیوم روی آن ابکاری می شود همان طور که اشاره شد این فلز به مراتب گران تر از طلای ۱۸ عیار است.

آبکاری رزگلد

ابکاری رز گلد یا همان ابکاری مسی رنگ ، پایه کار از فلز مس استفاده می شود و به دلیل اینکه مس به مرور زمان جذب پوست می شود این نوع آبکاری دوام چندین ساله ندارد.

آبکاری نقره

در گذشته بر روی نقره جات با عیار کمتر از ۹۲۵ از آبکاری نقره ۹۹۹ استفاده میشده با گذر زمان این آبکاری دیگر متداول نیست و جای خود را به آبکاری رودیوم داده است. شمش نقره به دلیل داشتن عیار بالا ۹۹۹۹ نیازی به آبکاری ندارد. هرچه نقره خلوص بیشتری داشته باشد براقتر خواهد بود و نیازی به آبکاری پیدا نمی کند. 

نحوه مراقبت

به طور کلی آبکاری رودیوم ( طلا سفید ) بر روی نقره دوام بسیار بالایی دارد به همین دلیل زیورآلاتی که به اصلاح طلاسفید نامیده می شوند و از طلای ۱۸ عیار ساخته شده اند در حدود ۱ الی ۲ سال رنگشان تغییر میکند و ابتدا لکه های کدر بر روی بدنه ایجاد شده و بعد از مدتی لکه ها به رنگ زرد تغییر پیدا می کنند.

در زیورآلات نقره ( انگشتر نقره ، النگو نقره و … ) نیز ابکاری طلای خالص در صورت عدم نگهداری مناسب پس از مدت حدود دو ساله تغییر رنگ می دهند و رنگ زرد خود را از دست می دهند.

به منظور اینکه آبکاری ما دوام همیشگی داشته باشد و شاینینگ یا درخشندگی خود را همیشه حفظ کنند ، می بایست از زدن ادکلن و مواد شوینده به زیورالات خود جلوگیری کنیم.

 در هنگام حمام از زیور الات خود استفاده نکنیم و همچنین سعی کنیم زمان خواب از آن ها استفاده نکنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *