فلزات گران قیمت جهان برای سرمایه گذاری

طلا معروف ترین فلز گران قیمت برای سرمایه گذاری است که کاربرد های زیادی نیز دارد. فلزات ارزشمند به دو دلیل مناسب سرمایگذاری هستند اول به دلیل اینکه کمیابند و دوم کاربرد های فراوان در صنعت، زمانی که تقاضای مصرف فلزی کمیاب بالا رود قیمت آن نیز افزایش پیدا می کند. این فلزات کمیاب و گران قیمت از گذشته تاکنون در زمان خود ارزش زیادی داشته‌اند و با گذر زمان از ارزش آن‌ها کاسته نشده‌ است؛ در ادامه به بررسی فلزات گران بها و کاربرد های آنان می پردازیم.

فلزات گران قیمت

بهترین فلزات گران قیمت برای سرمایه گذاری

بهترین فلزات گران قیکمت کمیاب و همچنین پر کاربرد در صنعت برای سرمایه گذاری را می توان رودیوم ، طلا ، پلاتین ، نقره و پالادیوم دانست.

فلزات گران قیمت: رودیوم

رودیوم  یکی از کمیاب‌ترین  فلزات در جهان است، رنگ آن سفید ( نقره‌ای ) می باشد. فلز رودیوم در سال ۱۸۰۳ توسط یک دانشمند بریتانیایی از خاک معدنی که علاوه‌بر رودیوم، شامل فلزات پلاتین و پالادیوم بود؛ استخراج شد.

تخمین زده می شود به طور میانگین در هر یک‌ تن از پوسته‌ی زمین ۰.۰۰۱ گرم رودیوم وجود داشته باشد و این موضوع دلیلی بر گران‌ بها بودن آن است. تولید سالانه رودیوم در جهان حدودا ۳۰ تن است که در مقایسه با بقیه فلزات بسیار اندک است.

یکی دیگر از دلایل کمیاب بودن این فلز، دشواری فرآیند استخراج  است. معادن رودیوم در جهان بسیار محدود بوده  و اغلب از خاک‌های نیکل یا پلاتین‌دار استخراج می‌شود.

کاربردهای رودیوم

رودیوم به دلیل رنگ سفید سیلوری که دارد از خاصیت بازتابش عالی نور برخوردار است، از این خاصیت برای ساخت جواهرات( آبکاری رودیوم )، پروژکتورها و صنعت خودروسازی استفاده می‌شود.

نزدیک به ۸۰ درصد رودیوم‌های تولید شده در جهان برای ساخت مبدل‌های کاتالیست‌های خودروها برای جلوگیری از گازهای سمی، استفاده می‌شود.

این فلز در مقابل فرسایش و واکنش‌های شیمیایی مقاومت بسیاری دارد و برای پوشش‌های مقاوم به فرسایش برای استفاده در حرارت‌های بالا استفاده می‌شود.

همچنین به عنوان کاتالیزوری برای تولید اسید‌نیتریک و استیک در صنایع شیمیایی استفاده می‌شود.

فلزات گران قیمت: پلاتین

پلاتین از واژه‌ی اسپانیایی پلاتینو به معنای نقره کوچک گرفته شده‌ است و جزو سخت‌ترین و چگالیترین فلزات محسوب می شود.پلاتین به صورت آزاد در طبیعت وجود‌ دارد و اغلب برروی سواحل رودخانه‌ها یافت می گردد.سرمایه گذاری پلاتین

کشور های آفریقای جنوبی، روسیه، کانادا، زیمباوه و آمریکا به ترتیب از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فلز پلاتین هستند.

رنگ این فلز به رنگ سفید-خاکستری است، انعطاف‌پذیری بالا و قابلیت چکش‌خواری از خصوصیات بارز پلاتین است. یکی دیگر از خصوصیات پلاتین عدم واکنش‌پذیری و داشتن مقاومت بالا نسبت به خوردگی حتی در دمای بالا محیط است.

کاربردهای پلاتین

از پلاتین در ساخت جواهرات و زیورآلات، دندانپزشکی، ساخت سلاح و همچنین به عنوان کاتالیزور در واکنش‌های شیمیایی استفاده می‌شود.

اغلب پلاتین‌های استخراجی در جهان به منظور ساخت مبدل‌های کاتالیستی استفاده می‌شود تا گازهای سمی را به بخارآب و دی‌اکسیدکربن تبدیل کنند.

این فلز به علت مقاومت در برابر تیرگی و خوردگی و همچنین شکل‌پذیری بالاتر نسبت به طلا و نقره و مس، گزینه مناسبی ساخت جواهرات محسوب می‌شود. همچنین یکی از محبوب‌ترین فلزها برای ساخت حلقه ازدواج است.

فلز پلاتین درخشندگی بالایی دارد و همچنین در شرایط محیطی سخت واکنش پذیری بسیار پایینی دارد به همین دلیل تغییر رنگ نیز نمی دهد.

ارزشمند ترین فلزات جهان برای سرمایه گذاری : طلا

طلا رایج‌ترین فلز گران‌ بهای در جهان است که با رنگ منحصر‌به‌فردش شناخته می‌شود. توجه داشته‌باشید که ثروت یک کشور توسط فلز طلا موردارزیابی قرار می‌گیرد. فلز طلا یکی از محبوب‌ترین فلزات برای سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود زیرا در میان مردم شناخته‌شده‌تر است و از قدیم تاکنون طرفداران بسیاری دارد.فلزات گران قیمت جهان برای سرمایه گذاری

طلا نسبت به فلزات دیگر بسیار نرم و منعطف است و همچنین واکنش پذیری کمی دارد و به راحتی اکسید نمی گردد. بیشترین کاربرد آن استفاده در صنعت جواهرسازی به منظور ساخت دسبتند ، انگشتر و … است که به دلیل رنگ زیبا و درخششی چشمگیر در این صنعت طرفداران زیادی دارد. یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد طلا، ترکیب‌ نشدن با مواد گوناگون است، تنها ترکیبی که میتواند طلا را در درون خود حل کند، تیزآب سلطانی است. تولیدکنندگان طلا را در مقاله مقایسه طلا توضیح داده‌ایم.

پالادیم

پالادیم در سال ۱۸۰۲ میلادی توسط ویلیام هاید والاستون کشف شد. این فلز جزو فلزات گران قیمت در مجاورت هوا سیاه نمی‌شود و پایین‌ترین نقطه ذوب را در میان فلزات هم گروه پلاتینیوم دارد. پالادیم همچون طلا می‌تواند به ورقه‌های نازک تبدیل شود و یکی از فلزات کمیاب است و به رنگ نقره‌ای و سفید است. پالادیم یکی از گران‌ترین فلزات دنیاست. بیشتر پالادیم دنیا در دو کشور روسیه و آفریقای جنوبی تولید می‌شود.

پالادیم در ابزار جراحی، فنر ساعت، پرکردن دندان، ارتباطات الکترونیکی و جواهرات استفاده می‌شود.

فلزات گران قیمت :نقره 

از دیگر فلزات گران قیمت مناسب سرمایه گذاری می بایست به نقره اشاره کرد که بعد از طلا از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است. نقره فلزی نرم، سفید رنگ، براق می باشد. از مشخصات نقره می‌توان به درخشندگی، شکل‌پذیر، نرم و چکش‌خوار بودن آن اشاره کرد. نقره در برابر اکسیداسیون مقاوم است اما در هوا وقتی ترکیب‌های گوگردی بر آن اثر بگذارد، تیره می‌شود. با توجه به قیمت نقره نسبت به طلا امروزه از نقره در صنایع مختلف بیشتر استفاده می شود.

در دوران گذشته از این فلز بیش از طلا استفاده می‌شده‌ است زیرا علاوه بر سبک‌تر بودن نسبت به طلا، مقاوم‌تر و مستحکم‌تر از نیز می باشد. از این فلز گران بها در ساخت وسایلی همچون وسایل غذاخوری، زیورآلات، مدال‌ها، سکه‌ها و وسایل زینتی استفاده می‌شود.

برای سرمایه گذاری فلز نقره از شمش نقره و نقره خام با خلوص ۹۹۹ درصد استفاده می شود.

کاربردهای نقره

از جمله کاربرد های این فلز می توان به استفاده در دندان پزشکی به عنوان امالگام، استفاده در پنل های خورشیدی ، استفاده در پرژکتور های نوری و … اشاره نمود.

5 دیدگاه برای “فلزات گران قیمت جهان برای سرمایه گذاری

    • noghra گفته:

      سلام و عرض احترام قیمت نقره در ایران در حدود + و – ۵ درصد قیمت جهانی است و به دلایل نوسانات دلار، خلوص متفاوت نقره خام و معادن زیاد استخراج نقره در ایران است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *